1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Kenjünk ki egy tapadásmentes kuglófformát vajjal vagy főzőspray-vel.
2. Vágjuk az almát apró kockákra.
3. A tojásokat a cukorral verjük habosra, majd adjuk hozzá az olajat, a tejet és két evőkanál rumot.
4. Keverjük össze az összes száraz hozzávalót, és adjuk hozzá a keverékhez. Az összes hozzávalót keverjük össze. Ezután óvatosan dolgozzuk bele a tésztába az apróra vágott almát és az apróra vágott diót.
5. Öntsük a keveréket egy kizsírozott és lisztezett tortaformába, és 180 °C-on kb. 50 percig süssük, amíg a közepébe szúrt nyárs tiszta nem lesz.
6. Hagyjuk a megsült tortát 10 percig hűlni a formában, majd fordítsuk ki egy sütőrácsra, hogy kihűljön.
7. Tálalás előtt megszórhatjuk a tortát porcukorral.