Black Friday | Akár 50% kedvezmény több mint 40 000 termékre →
4 000 Ft nekedRegisztrációBejelentkezésKosárMenu

Álompuha almás-diós sütemény

A bundt torta az egyik kedvenc házi készítésű édes desszertünk. Az alma már érik, a dobozok telnek, és kár lenne nem felhasználni az ősz ajándékait. Pontosan ezért egy olyan recepttel készültünk, amely egyesíti az alma ízét és a finom puha tésztát. Élvezd ezt az alma és fahéj illatú süteményt a szombat délutáni kávéd mellé.

Milyen hozzávalókra lesz szükséged?

  • 3 tojás,
  • 1 csésze porcukor,
  • 1/2 csésze nádcukor,
  • 3 csésze liszt,
  • 1 csésze olaj,
  • 1/4 csésze tej (az alma szaftosságától függően),
  • 1 sütőpor,
  • 2 evőkanál rum,
  • 2 teáskanál fahéj,
  • 1 teáskanál édes sütőfűszer (nem kötelező),
  • 3 kisebb kockákra vágott alma,
  • egy maréknyi apróra vágott dió,
  • csipetnyi só.
  • Tipp: Próbáld ki gyönyörű sütőformáinkat!

    Elkészítés:

    1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Kenjünk ki egy tapadásmentes kuglófformát vajjal vagy főzőspray-vel.
    2. Vágjuk az almát apró kockákra.
    3. A tojásokat a cukorral verjük habosra, majd adjuk hozzá az olajat, a tejet és két evőkanál rumot.
    4. Keverjük össze az összes száraz hozzávalót, és adjuk hozzá a keverékhez. Az összes hozzávalót keverjük össze. Ezután óvatosan dolgozzuk bele a tésztába az apróra vágott almát és az apróra vágott diót. 5. Öntsük a keveréket egy kizsírozott és lisztezett tortaformába, és 180 °C-on kb. 50 percig süssük, amíg a közepébe szúrt nyárs tiszta nem lesz.
    6. Hagyjuk a megsült tortát 10 percig hűlni a formában, majd fordítsuk ki egy sütőrácsra, hogy kihűljön.
    7. Tálalás előtt megszórhatjuk a tortát porcukorral.

    Azzal kapcsolatban, hogyan kell a tortát a formából kiborítani és megfelelően megsütni, további tippeket találsz ebben a cikkünkben.