Hozzávalók:
Elkészítés:
1. A recepthez sütőtökpürére lesz szükséged. Elkészítéséhez egy hokkaidói sütőtökre van szükséged, amit megfőzöl vagy sütőben sütőlapon megsütesz. Meghámozhatod, de nem kötelező. Süssük 180 fokon kevesebb mint egy órán át, majd hagyjuk kihűlni. Ezután vágjuk félbe, üregesítsük ki a belsejét, kockázzuk fel, és turmixoljuk össze egy kis vízzel.
2. A tojásokat verjük fel a nádcukorral, a vaníliás cukorral és a mézzel. Adjuk hozzá az olajat, a sütőtökpürét és a fűszereket.
3. Jól keverjük össze a keveréket, majd adjuk hozzá a lisztet és a sütőport.
4. Öntsük a tésztát a formába. Mi egy speciális halloweeni formát használtunk. Tegyük be a sütőbe, és 180 fokon kb. 25 percig süssük.
5. A muffinokat reggelire vagy uzsonnára is tálalhatod. A felnőttek egy csésze kávéval fogják élvezni őket.
Hozzávalók:
Elkészítés:
1. Keverjük össze a lisztet, a cukrot, a vaníliakivonatot és a kakaót, majd óvatosan, az ujjainkkal keverjük össze a vajjal. Ha szükséges, adjunk hozzá tejet.
2. Gyúrjuk sima és nem ragadós tésztává.
3. Csomagoljuk fóliába, és hagyjuk a hűtőben legalább egy órán át.
4. Formázzunk a tésztából kis tekercseket (ebből a mennyiségből körülbelül 12-15 darab fog készülni). Két helyen enyhén nyomkodjuk meg, majd a kiemelkedéseknél óvatosan vágjuk be, hogy kis ujjnyi ráncok keletkezzenek.
5. Ragasszuk rá a mandulaféléket.
6. Süssük 170 °C-ra előmelegített sütőben kb. 15 percig.
7. Ahhoz, hogy a körmök kísérteties megjelenést kapjanak, sütés után válasszuk le a mandulát az ujjakról, és ragasszuk meg ribizli- (vagy más élénkpiros) lekvárral.
Halloweeni boszorkány ujjak
Összetevők:
Elkészítés:
1 Készítsük el a sütőtökpürét. Ez a sütőtök megpárolásával készül. Ezután lecsepegtetjük, és sima pürévé turmixoljuk.
2. Készítsünk kovászindítót úgy, hogy az élesztőt langyos tejbe morzsoljuk. Adjunk hozzá egy evőkanál cukrot és egy evőkanál lisztet. Keverjük össze, és várjunk kb. 20 percet, amíg a kovászindító térfogata megduplázódik.
3. Ezután gyúrjuk össze a tésztát egy tálban. Keverjük össze az összes hozzávalót, beleértve a kovászos indítót és a sütőtökpürét is. Sima, nem ragadós tésztát kell alkotnia.
4. Hagyjuk a tésztát körülbelül egy órán át meleg helyen kelni.
5. Ezután osszuk a tésztát körülbelül 16 darabra, és enyhén tekerjük fel őket pogácsákká. Tegyük a tölteléket a közepébe.
6. Ezután zárjuk össze a tésztát, és formázzunk belőle cipókat. Zsineggel kössük össze a kifliket, mint kis ajándékokat, hogy úgy nézzenek ki, mint a kis sütőtök. Ne szorítsuk túlságosan össze a tésztát, tovább fog kelni.
7. Hagyjuk a kenyereket 10 percig kelni, majd a sütőben kb. 20-30 percig süssük. Ez megint a mérettől és a sütődtől függ.
8. Távolítsuk el a húrokat, és befejezésül készítsük el a szárakat egy darab fahéjjal.
Zsineggel átkötött sütőtök sütés előtt
Sütés után díszítsd a tököket egy fahéjrúddal vagy egy darab szerecsendióval!