Black Friday | Akár 50% kedvezmény több mint 40 000 termékre →
4 000 Ft nekedRegisztrációBejelentkezésKosárMenu

Egyszerű halloween receptek (nem csak) gyerekeknek

Az október már a halloween jegyében telik, és ezzel együtt jár a kísérteties finomságok elkészítése is. Kinek ne hiányozna a sütőtökkel és szellemekkel teli hangulat? Nyugodtan kijelenthetjük, hogy a halloween egyre népszerűbb hazánkban. Egyszerű halloweeni muffinokat, véres ujjakat és tökös süteményt készítettünk. A receptek egyszerűek és szórakoztatóak is, és a gyerekek is imádni fogják.

Tökös muffinok

Hozzávalók:

  • 150 gramm sütőtökpüré (a maradékot felhasználhatod sütőtökös palacsintához),
  • 1 csésze (250 ml) sima liszt,
  • 2 teáskanál sütőpor,
  • 2 evőkanál méz,
  • 2 tojás,
  • 1/3 csésze napraforgóolaj,
  • ½ csésze nádcukor,
  • 1 vaníliás cukor,
  • 1 teáskanál fahéj,
  • 1/2 teáskanál édes sütőfűszer (opcionális).
  • Elkészítés:
    1. A recepthez sütőtökpürére lesz szükséged. Elkészítéséhez egy hokkaidói sütőtökre van szükséged, amit megfőzöl vagy sütőben sütőlapon megsütesz. Meghámozhatod, de nem kötelező. Süssük 180 fokon kevesebb mint egy órán át, majd hagyjuk kihűlni. Ezután vágjuk félbe, üregesítsük ki a belsejét, kockázzuk fel, és turmixoljuk össze egy kis vízzel.
    2. A tojásokat verjük fel a nádcukorral, a vaníliás cukorral és a mézzel. Adjuk hozzá az olajat, a sütőtökpürét és a fűszereket.
    3. Jól keverjük össze a keveréket, majd adjuk hozzá a lisztet és a sütőport.
    4. Öntsük a tésztát a formába. Mi egy speciális halloweeni formát használtunk. Tegyük be a sütőbe, és 180 fokon kb. 25 percig süssük.
    5. A muffinokat reggelire vagy uzsonnára is tálalhatod. A felnőttek egy csésze kávéval fogják élvezni őket.

    Halloweeni boszorkány ujjak

    Hozzávalók:

  • 45 gramm vaj,
  • 1/2 csésze félig durva liszt,
  • 2 teáskanál barna cukor,
  • 1 teáskanál vaníliakivonat,
  • 2 evőkanál tej,
  • 1 teáskanál kakaópor,
  • felezett, hámozott mandula.
  • Elkészítés:
    1. Keverjük össze a lisztet, a cukrot, a vaníliakivonatot és a kakaót, majd óvatosan, az ujjainkkal keverjük össze a vajjal. Ha szükséges, adjunk hozzá tejet.
    2. Gyúrjuk sima és nem ragadós tésztává.
    3. Csomagoljuk fóliába, és hagyjuk a hűtőben legalább egy órán át.
    4. Formázzunk a tésztából kis tekercseket (ebből a mennyiségből körülbelül 12-15 darab fog készülni). Két helyen enyhén nyomkodjuk meg, majd a kiemelkedéseknél óvatosan vágjuk be, hogy kis ujjnyi ráncok keletkezzenek.
    5. Ragasszuk rá a mandulaféléket.
    6. Süssük 170 °C-ra előmelegített sütőben kb. 15 percig.
    7. Ahhoz, hogy a körmök kísérteties megjelenést kapjanak, sütés után válasszuk le a mandulát az ujjakról, és ragasszuk meg ribizli- (vagy más élénkpiros) lekvárral.

    Halloweeni boszorkány ujjak

    Halloweeni boszorkány ujjak

    Tökös süti

    Összetevők:

  • 200 ml tej,
  • 20 gramm friss élesztő,
  • 80 gramm porcukor,
  • 500 gramm sima liszt,
  • 1 tojás,
  • 100 gramm vaj,
  • 3-4 evőkanál sütőtökpüré,
  • egy csipetnyi só.

    Töltelék:
    Túró, mák, dió, lekvár vagy akár nutella. Ez az ízlésedtől függ.

    Amire még szükséged lesz: Készíts még egy ételzsinórt és egy fahéjrudat a tökszárakhoz!
  • Elkészítés:
    1 Készítsük el a sütőtökpürét. Ez a sütőtök megpárolásával készül. Ezután lecsepegtetjük, és sima pürévé turmixoljuk.
    2. Készítsünk kovászindítót úgy, hogy az élesztőt langyos tejbe morzsoljuk. Adjunk hozzá egy evőkanál cukrot és egy evőkanál lisztet. Keverjük össze, és várjunk kb. 20 percet, amíg a kovászindító térfogata megduplázódik.
    3. Ezután gyúrjuk össze a tésztát egy tálban. Keverjük össze az összes hozzávalót, beleértve a kovászos indítót és a sütőtökpürét is. Sima, nem ragadós tésztát kell alkotnia.
    4. Hagyjuk a tésztát körülbelül egy órán át meleg helyen kelni.
    5. Ezután osszuk a tésztát körülbelül 16 darabra, és enyhén tekerjük fel őket pogácsákká. Tegyük a tölteléket a közepébe.
    6. Ezután zárjuk össze a tésztát, és formázzunk belőle cipókat. Zsineggel kössük össze a kifliket, mint kis ajándékokat, hogy úgy nézzenek ki, mint a kis sütőtök. Ne szorítsuk túlságosan össze a tésztát, tovább fog kelni.
    7. Hagyjuk a kenyereket 10 percig kelni, majd a sütőben kb. 20-30 percig süssük. Ez megint a mérettől és a sütődtől függ.
    8. Távolítsuk el a húrokat, és befejezésül készítsük el a szárakat egy darab fahéjjal.

    Zsineggel átkötött sütőtök sütés előtt

    Zsineggel átkötött sütőtök sütés előtt

    Sütés után díszítsd a tököket egy fahéjrúddal vagy egy darab szerecsendióval!

    Sütés után díszítsd a tököket egy fahéjrúddal vagy egy darab szerecsendióval!