Black Friday | Akár 50% kedvezmény több mint 40 000 termékre →
4 000 Ft nekedRegisztrációBejelentkezésKosárMenu

Epres-bodzás kuglóf recept Domćica Sanja horvát bloggertől

Andrea Pavić
Andrea Pavić
Bonami Blogger

Végre megérkezett az igazi nyári és vele együtt az a folytonos vágy is, hogy egy meleg nap után hideg itallal vagy desszerttel frissítsük fel magunkat. A nyárról sokaknak jut eszébe az elengedhetetlen bodzaszörp, amit édesanyáink és nagymamáink készítettek nekünk még gyerekkorunkban. Ezúttal egy horvát blogger, Sanja osztotta meg velünk kedvenc epres bodzás kuglóf receptjét, ami nekünk hamar az új nyári kedvencünk lett!

Hozzávalók:
3 tojás
150 g cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 citrom vagy egy citrom héja
200 ml joghurt
150 ml olaj
220 g liszt
1 sütőpor
100 g eper + 0,5 dl bodzaszörp
Elkészítés:

1. Melegítsük fel a sütőt 180 °C-ra, szeleteljük fel az epret, keverjük össze a bodza levével, és ha szükséges, bodzavirággal is.
2. A kuglóf formát kivajazzuk, és enyhén lisztezzük vagy megszórjuk búzadarával.
3. A tojásokat a cukorral habosra keverjük.
4. Hozzáadjuk a többi hozzávalót (az eper kivételével mindent). Összekeverjük.
5. Végül hozzáadjuk az epret a bodza levével együtt. Óvatosan összekeverjük.
6. A keveréket egy formába öntjük, és sütőbe tesszük 40 percre. Győződjünk meg róla, hogy megsült, ha kell, hagyjuk még egy kicsit, hogy szépen kivehető legyen a formából.
7. Kívánság szerint a kuglófot még kevés bodza levével megkenjük, és porcukorral, olvasztott csokoládéval vagy cukormázzal meghintjük.
Tipp: Kisebb formáknál, mint amilyen ez is, a massza egy része megmaradhat, de ebben az esetben a maradékot öntsük például muffin kosarakba, és tegyük be a sütőbe.