Menta, citromfű és levendula szörp receptek koktélokhoz és limonádékhoz
A gyógynövényszörpök a koktélok ízesítéséhez is alkalmasak, nyáron pedig friss, hűsítő limonádéként is jólesnek. Készíts most szörpöket velünk, élvezd a finom ízeket, és takaríts meg jó pár forintot!
1 bögre friss mentalevél (vagy 1/2 bögre szárított)
1 kanál friss citromlé
Elkészítés:
Forrald fel a vizet és a cukrot, amíg a cukor fel nem oldódik.
Add hozzá a mentaleveleket és a citromlevet, majd 10 percig párold.
Vedd le a tűzről, és hagyd kihűlni a keveréket, majd szűrd át egy finom szitán vagy szöveten, és öntsd át egy tiszta pohárba. Hűtőszekrényben tárolandó.
Hogyan használd a mentaszörpöt?
Limonádék: Friss ízt ad a házi limonádéknak.
Koktélok: Mojitohoz és egyéb nyári koktélokhoz is alkalmas.
Teák: Az extra mentás íz érdekében hozzáadhatod a jeges és a meleg teához is.
Desszertek: Házi fagyiba és jégkásába is tökéletes. Gyümölcssalátákhoz használd édesítőszerként és ízesítőként. A frissítő ízért natúr joghurthoz és túróhoz is hozzáadhatod.
Reggeli: A palacsintára vagy a gofrira a hagyományos szirup helyett önts szörpöt. Használd zabpehely vagy müzli édesítőszereként.
Sütés: Add hozzá a tésztához, vagy szirupként használd a már kész süteményeken és tortákon.
A mentaszörp egyéb alternatívái
Citrom vagy lime héj: Friss, citrusos hatást ad.
Narancshéj: Édesebb citrus ízt ad a szörpnek.
Fűszernövények: A bazsalikom enyhén fűszeres ízt ad. A kakukkfű földes és aromás, a rozmaring pedig enyhén gyantás ízt ad a neki.