A tészta hozzávalóinak szobahőmérsékletűnek kell lenniük az elkészítés előtt.
1. Keverjük össze a lisztet, a sütőport és a sót. Egy másik tálban először verjük fel a vajat, majd fokozatosan adjuk hozzá a cukrot. Addig verjük tovább, amíg a vaj és a cukor térfogata majdnem megduplázódik.
2. Ezután egyesével adjuk hozzá a tojásokat, és ismét verjük bele a tésztába.
3. Végül adjuk hozzá a narancs héját és levét, a vaníliarúd magjait, a száraz hozzávalókat és a tejet. Addig keverjük, amíg sima tésztát nem kapunk.
4. Öntsük a tésztát egy kivajazott szív alakú sütőformába (nem kell lisztezni), és 170 °C-ra előmelegített sütőben, forrólevegős programon kb. 50-55 percig süssük.
5. Hagyjuk a megsült süteményt teljesen kihűlni.
Ha nincs szív alakú sütőformád, akkor süss kerek és négyzet alakú tortát. Azonban mindkettőnek ugyanolyan átmérőjűnek kell lennie. Miután megsült és kihűlt, a kerek tortát oszd ketté. Ezután kössük össze a négyzet alakú torta oldalaival, hogy szív alakot kapjunk.
1. Egy tálban keverjük össze az első krémhez szükséges összes hozzávalót, és jól keverjük össze. Egy másik tálban keverjük össze az eperlekvárt a likőrrel.
2. A 2. számú krémhez először verjük fel a vajat. Ideális esetben használjunk habverővel ellátott konyhai robotgépet, és közepes sebességen verjük legalább 10 percig.
3. Ezután adjuk hozzá a cukrot, a héjat és a fagyasztott szárított eperport, és ismét verjük közepes vagy magas sebességen legalább további 10 percig. A második krém akkor van kész, ha a térfogata jelentősen megnőtt, színe világosabbá vált, és a cukor feloldódott habverés közben. Ha még mindig érezzük a cukrot, amikor megkóstoljuk, akkor verjük egy kicsit tovább.
1. Amennyiben szükséges, vágd le a tetejét, így sík felületet kapsz. Ezután vágjuk félbe a tortát, és a tetejét használjuk alapként. A Valentin-napi torta teteje a torta azon része lesz, ami sütés közben a tortaforma aljához ért. Így tökéletesen sík felületet kapunk.
2. Először a Valentin-napi torta első részét megkenjük lekvárral és likőrrel, valamint az 1-es számú krémmel. Óvatosan helyezzük erre a rétegre a torta másik felét, és enyhén nyomkodjuk le.
3. Végül az egész tortát, beleértve az oldalát is, kenjük be egy vastagabb réteg krémmel #2.
4. Tálalás előtt díszítsük friss gyümölcsökkel, ehető virágokkal és porcukorral.
A Valentin-napi tortát másnap tálaljuk, és előtte hagyjuk egy kicsit szobahőmérsékleten állni.
Lepd meg a libidód Valentin-napon (is)! Nem tudjuk garantálni 100%-os hatékonyságukat, de az ízlelőbimbóidat biztosan kényeztetik.
Monika Konova fotói