A csíra salátákhoz vagy krémekhez adva, és önmagában is fogyasztható.
Magok és kellékek a mikrozöldek termesztéséhez
A mikrozöldek termesztéséhez használj nem szőtt textilt.
A termesztő gél megtartja a vizet, és mikrozöldekhez is alkalmas.
Próbáld ki a csírák termesztését is, például a népszerű mungóbabot! Hogyan?
1. Áztasd a mungóbabot vízbe. Tedd egy befőttesüvegbe, és fedd le vízzel. Tedd rá a fedelet, lyukaszd ki, és hagyd állni körülbelül 12 órán át.
2. Másnap öntsd le róla a vizet. Öblítsd le, és fedd le újra a nedves babot a fedéllel.
3. Rendszeresen cseréld a vizet, és öblítsd le a babot.
4. A második és harmadik napon már fel is használhatod a csírákat.
1. A mikrozöldek szinte mindenhez jók, például túrós kenyérre is szórhatsz belőlük.
2. Hozzáadhatod őket kedvenc salátádhoz is.
3. Sült húsokhoz, sajtokhoz, krémekhez is jól passzolnak.