1. Egy edénybe öntsd bele a tejet, a vizet, a vajat, a cukrot és egy csipet sót, majd alacsony lángon melegítsd addig, amíg a vaj teljesen felolvad. Amikor a tej forró, a vaj megolvadt, és buborékok kezdenek képződni, add hozzá a lisztet, és növeld a főzési hőfokot. Keverd össze egy fakanál segítségével és többször forgasd át. Minél jobban és alaposabban 'égeted', annál jobb lesz sütéskor, és annál jobban megdagad.
2. Hagyd kihűlni a tésztát, majd add hozzá a tojásokat - ezeket fokozatosan, egyesével kell beleütni. Amikor a harmadik tojást is belekevered, és nagyon sűrű lesz az állaga, adj hozzá még egy tojást, vagy csak egy felvert tojás felét. Az állagnak megfelelőnek kell lennie ahhoz, hogy megtartsa a formáját, és ne legyen folyós, vagy túl sűrű. Könnyen el kell hogy terüljön a tepsin.
3. Melegítsd elő a sütőt 180 °C-ra, alsó-felső sütési funkción. Ne süsd a tésztát légkeveréses üzemmódon!
4. Rajzolj szíveket egy sütőpapírra, pl. egy szív alakú sütivágó segítségével. A szívek között legyen legalább 5 cm távolság. Ezután fordítsd meg a sütőlapot, és egy nyomózsák segítségével vidd fel a tésztát az előre megrajzolt szívekre.
5. A sütőpapíron lévő szíveket enyhén meglocsolhatod hideg vízzel, vagy megszórhatod egy kis porcukorral - mindkettő megakadályozza a megrepedést.
6. Süsd a fánkokat a sütő alsó részében 25-35 perc alatt aranybarnára. Sütés közben ne nyisd ki a sütőt, az első 20 percben semmiképp se! A hőmérséklet megváltozása azonnal összezsugorítaná a tésztát.
7. Sütés után érdemes minden tészta alján egy kis lyukat ütni, például egy fogpiszkálóval, hogy a gőz kijöjjön. Miután a szívek teljesen kihűltek, vágd körbe őket.