Aromás és frissítő - a tökéletes nyári piknik alapja
A nyári piknikhez szezonális finomságok szükségesek. A házi epres sütemény mindig nagy sikert arat - egy természetes édesség, aminek frissítő íze tökéletesen megtestesíti az évszak szellemét. Párosítsd egy tál gyümölccsel az extra hangulatért! A szezonális gyümölcsök nemcsak az asztalt öltöztetik élénk színekbe, hanem a szükséges felfrissülést is biztosítják a meleg napokon, amikor a szervezet nem kívánja a nehéz ételeket.
Az ételeknél talán még fontosabbak a frissítő és ízletes nyári italok. Íme két tipp, ami segítségével felfrissítheted a pikniket és megörvendeztetheted a vendégeket.
Bodzás-mentás limonádé
1. Forralj fel 3 liter vizet és 3 kg cukrot, amíg a cukor feloldódik.
2. Adj a cukor és a víz kihűlt oldatához 30-40 megmosott bodzavirágot, 3-4 marék mentalevelet és 3 dkg citromlevet.
3. Hagyd állni a keveréket 24 órán át, majd szűrd át egy sajtkendőn, öntsd bele sterilizált üvegekbe, és használd fel szükség szerint.
4. Tálaláskor keverd össze sima vagy szénsavas vízzel, adj hozzá néhány jégkockát, egy szelet citromot és egy mentalevelet.
Levendulával ízesített limonádé
1. A levendulaszirup elkészítéséhez egyenlő arányban keverj össze vizet és cukrot egy lábasban, adj hozzá egy marék friss vagy szárított levendulát, és hagyjuk főni, amíg a cukor feloldódik.
2. Hagyd kihűlni, majd szűrd le.
3. A limonádéhoz facsarj ki néhány citromot, keverd össze a levét vízzel, és ízlés szerint édesítsd a levendulasziruppal.
4. Jéggel tálald, egy szál levendulával díszítve.