Black Friday | Akár 50% kedvezmény több mint 40 000 termékre →
4 000 Ft nekedRegisztrációBejelentkezésKosárMenu

Sütés nélküli karácsonyi aprósütik: Klasszikus, gluténmentes és vegán recept

Készíts velünk karácsonyi aprósüteményeket! Három sütés nélküli sütigolyó receptet mutatunk, és arra is van jó néhány ötletünk, hogy mivel vond be őket!

Sütés nélküli gluténmentes karácsonyi sütigolyó

Hozzávalók

  • 1 csomag sűrített tej
  • 1 bögre kókuszreszelék
  • 2 evőkanál olvasztott vaj

    Elkészítés

    1. A kókuszreszelék egy részét tedd félre, és a többi hozzávalóval keverd össze a tésztát.
    2. Tedd a tésztát a hűtőszekrénybe, hogy kihűljön.
    3. Formázz belőle egyforma golyókat, amiket aztán hempergess meg a kókuszreszelékben. A belsejébe diót vagy pisztáciát is tehetsz.

Sütés nélküli vegán sütigolyó

Hozzávalók

  • 1 bögre kimagozott datolya
  • 1 bögre dió
  • 1 bögre kókuszreszelék
  • 1 csipet fahéj

    Elkészítés

    1. A datolyát előzetesen áztasd be forró vízbe, ideális esetben legalább két órára. Attól függően, hogy mennyire kemények.
    2. Ha megpuhultak, dobd őket egy turmixgépbe a többi hozzávalóval együtt, és készítsd el a tésztát.
    3. Formázz golyókat belőle, és hempergesd meg őket kókuszreszelékben, kakaóban vagy dióban.

Sütés nélküli rumos sütigolyó

Hozzávalók

  • 200 g vaj
  • 250 g babakeksz
  • 100 g porcukor
  • barna rum ízlés szerint
  • 100 g kakaó
  • 50 g kókuszreszelék

    Elkészítés

    1. A kekszet morzsold szét kézzel vagy turmixgépben törd össze, és add hozzá a megpuhított vajat, a kakaót, a cukrot és a rumot.
    2. Gyúrd össze alaposan, hogy sima tésztát kapj. Hagyd kihűlni.
    3. Formázz belőle golyókat, és hempergesd meg őket a kókuszreszelékben.
Tipp: Ha azt szeretnéd, hogy a golyók egyforma méretűek legyenek, az egyes tésztadarabokat mérd le egy mérlegen.

Tippek a sütés nélküli sütemények bevonásához és díszítéséhez

A sütés nélküli desszerteket többféleképpen is bevonhatod és díszítheted.

  • Használj természetes ételfestéket! Színezd a kókuszreszeléket különböző színekkel (rózsaszín, kék, zöld) az ízlésed szerint! Lehet kurkuma, matcha, céklalé vagy áfonyalé is.
  • A zöld reszelt pisztácia remekül mutat.
  • Liofilizált gyümölcsöt is felhasználhatsz - darálj le például epret vagy málnát. Ezek jellegzetes színűek, és az ízük is nagyszerű.
  • Adj hozzá mákot, amelynek kékesszürke színe van, és érdekes textúrát ad.
  • A datolyaalap esetében a szezámmag jó választás lehet.
  • Használhatsz cukordekorációkat, apró cukorgyöngyöket is.
  • Morzsold össze a csokoládét - tejcsokoládét, étcsokoládét és fehéret a különböző árnyalatokhoz.
  • Göngyöld a golyókat olvasztott csokoládéba. Más lesz a kinézetük és teltebb ízt kapnak. Kókusszal kombinálva a csokoládé tökéletes.