1. Melegítsük elő a sütőt 160 fokra - alsó és felső sütési funkcióval. A bárányos tortaformát alaposan kenjük ki olvasztott vajjal, és szórjuk tele zsemlemorzsával.
2. Válasszuk szét a tojásfehérjét és a tojássárgáját, és a tojásfehérjét verjük sűrű habbá.
3. Ezután a tojássárgáját tegyük egy konyhai robotgép táljába, és a cukorral együtt a K típusú tartozékkal verjük krémesre. Ezután adjuk hozzá az olajat és a túrót, és ismét verjük fel.
4. Adjuk hozzá a lisztes keveréket és a sütőport, a vaníliás cukrot vagy kivonatot, a finomra reszelt citromhéjat. Egy konyhai robotgéppel keverjük össze.
5. Végül óvatosan forgassuk bele a sűrű habbá felvert tojásfehérjét.
6. Ezután öntsük a tésztát a bárány tortaformába.
7. Süssük a sütőben 50 percig.
8. Mielőtt kivesszük, ellenőrizzük a tésztát. Ha a tészta rajta marad a fogpiszkálón, hagyjuk még 5-10 percig a sütőben. Ne süssük azonban túl sokáig, különben nem lesz puha.
9. Sütés után hagyjuk néhány percig hűlni, majd óvatosan fordítsuk ki a tepsiből egy rácsra, és hagyjuk teljesen kihűlni.
10. Porcukorral szórjuk meg, és díszítsük tetszés szerint.
Fotók: Kateřina Jašek