1. Tegyük a mézeskalács süti összes hozzávalóját a konyhai robotgéphez tartozó tálba és hagyjuk, hogy kb. 10 percig dolgozzon a tésztán.
2. A kész tésztát csomagoljuk fóliába vagy viaszos szalvétába, és legalább 2 órán át, de lehetőleg egy éjszakán át tároljuk hűtőben.
3. Ezután vegyük ki a tésztát, hagyjuk, hogy lisztezett felületen kissé fellazuljon kb. 20 percig, majd sodrófával nyújtsuk ki kb. 5 mm vastagságúra.
4. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Használjuk az alsó-felső forró levegőjű sütést.
5. Most húsvéti sütikiszúrókkal alakítsuk ki a tésztából a kívánt formákat. Ha nem vagy magabiztos a díszítésben, a legegyszerűbb forma a tojás.
6. A kivágott mézeskalács sütiket helyezd át egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és süsd 8-10 percig. Vigyázzunk, nehogy megégjenek sütés közben!
7. Hagyjuk a kész mézeskalács sütiket kihűlni, és tegyük át őket egy rácsra, hogy kihűljenek. Lehetőleg másnap díszítsük fel.
8. Készítsük el a cukormázat. Először is szitáljuk át alaposan a cukrot, hogy ne képezzen csomókat a mázban és ne tömítse el a díszítőgépet.
9. Egy tálban fakanállal verjük fel a cukrot, a citromlevet és a tojásfehérjét, hogy sima állagot kapjunk.
10. Tegyük a süteményes zacskót egy magas pohárba, hajtsuk a szélét a pohár peremére, és töltsük meg a cukormázzal. Díszítsük tetszés szerint.