1. Először vizet forralunk. Amikor már forr, tegyük a tojásokat egyenként egy kanálra, és óvatosan tegyük őket a vízbe. Főzzük a tojásokat körülbelül 10 percig. Szűrjük le a vizet, hagyjuk a tojásokat kihűlni, majd hámozzuk meg őket.
2. A kihűlt tojásokat vágjuk félbe, a sárgáját tegyük át egy tálba, a fehérjét pedig tegyük félre.
3. A tojássárgákat verjük fel a vajjal. Ezután adjuk hozzá a majonézt, a túrót, a mustárt, a citromlevet, a sót és a borsot, majd keverjük össze.
4. A hagymát és a tojásfehérjét apróra vágjuk, és a krémbe keverjük. Ízlés szerint sózzuk meg.
5. Tálaljuk friss kenyérrel, és díszítsük metélőhagymával, csírával vagy retekszeletekkel.
Ha szeretsz kísérletezni, próbálj ki más egyszerű tojáskrémrecepteket is!
A tojássárgáját habosra keverjük, hozzáadjuk a ricottát, a mustárt, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Végül keverjük bele az apróra vágott tojásfehérjét és a metélőhagymát.
Pépesre nyomjuk az avokádót. Adjuk hozzá az apróra vágott tojásokat, a finomra vágott bazsalikomleveleket, a lime levét, sót és borsot. Keverjük össze. Tálaljuk pirított kenyéren, és szórjuk meg pirított magvakkal.
Keverjük össze a sajtot a felaprított céklával, adjuk hozzá a mustárt és az apróra vágott tojást. Keverjük össze, és ízesítsük sóval és borssal. Tálaljuk kovászos kenyéren, és szórjuk meg friss vízitormával.
Fotó: Kateřina Jašek