Kenjük ki a kenyérsütőformát vajjal és szórjuk meg liszttel.
Egy keverőtálba tegyük bele a tojássárgáját, a tojásokat, a reszelt héjat és a cukrot. A tálat melegítsük fel egy lábasban lévő forró víz fölött, és addig keverjük, amíg a keverék eléri az 55°C-ot.
Keverd el egy turmixgépben vagy konyhai robotgépben, amíg sűrű és habos nem lesz. Lassan, keverés közben adjuk hozzá a lisztet és a sütőport. Amikor a keverék egynemű és sima lesz, hozzáadjuk a kandírozott gyümölcsöket, az áfonyát és a legvégén az olvasztott és kihűlt vajat.
A tésztát öntsük az előkészített formába, és egyenletesen oszlassuk el. Süssük 170 °C-on körülbelül 40 percig.
Ellenőrizd a süteményt egy bambusznyárs segítségével, mielőtt kiveszi a sütőből. Amikor kivesszük a tésztából, a bambusznyársnak száraznak kell lennie.
Amint megsült, hagyjuk néhány percig hűlni a formában, majd fordítsuk ki egy fémrácsra.
Egy edényben melegítsük fel a tejszínt 60 °C-ra, majd adjuk hozzá az apróra vágott csokoládét, és keverjük addig, amíg sima mázat nem kapunk.
Tegyünk egy sütőlemezt és ideális esetben egy rácsot a kenyér alá, hogy megemeljük, majd kezdjük el önteni. A püspökkenyér tetejét díszítsük maradék áfonyával és kandírozott gyümölcsökkel.
Fotó: In kitchen with Zuz