A nyári koktélok, különösen a ginnel kevert italok elengedhetetlenek egy kerti partihoz. De nem kell ragaszkodnod a jól bevált klasszikusokhoz, nyűgözd le vendégeid egy rózsaszín gin és málna koktéllal vagy egy olyan alkoholmentes nyári itallal, mint a házi limonádéval.
Meríts ihletet a profik által készített koktélokból! Pavel Sochor, a Karlin bisztró csaposa és a világ legjobb gintermelői, a Holešovicei Garage 22 szeszfőzde tulajdonosa most bepillantást enged a koktél készítés titkaiba.
Töltsük meg a whiskys poharat jéggel.
Adjuk hozzá az Aquavitet és a friss lime levét.
Keverjük meg alaposan.
Keverjük össze egy hideg gyömbérsörrel.
Óvatosan megkeverjük.
Egy ágacska friss kaporral díszítjük.
Hűtsünk le egy longdrink poharat, ami egy körülbelül 400 ml-es hengeres pohár.
Lehűtjük a poharat.Töltsük meg a lehűtött poharat jéggel.
Adjunk hozzá 40 ml gint, és alaposan keverjük össze.
Töltsük fel hideg tonikvízzel. A gin és a tonik nem haladhatja meg az 1:3 arányt.
Keverjük össze keverőkanállal, hogy a lehető legtöbb pezsgés maradjon meg.
Díszítsük egy szelet grapefruittal.
Tegyük a málnát egy shakerbe és törjük össze egy aprítóval.
Ezután adjuk hozzá a shakerhez a többi hozzávalót.
Jég nélkül gyorsan rázzuk össze.
Adjunk hozzá jeget.
Sűrítsük át egy finom szűrőn keresztül egy rövid koktélpohárba, például egy pezsgőspohárba.
Végül felnyársalunk két-három friss málnát egy koktélnyársra, és a pohár fölé helyezzük.
Törjük össze a friss gyümölcsöt egy pohárban egy bártender kalapáccsal.
Adjuk hozzá a cukorszirupot, a citruslevet és a jeget.
Öntsük bele a szódavizet, és keverjük össze egy kanállal.
A szódát fűszernövényekkel - mentával, citromfűvel, bazsalikommal, oregánóval vagy korianderrel - ízesítheted.
Ha nagyobb mennyiséget szeretnél felszolgálni, használj limonádé adagolót.