Black Friday | Akár 50% kedvezmény több mint 40 000 termékre →
4 000 Ft nekedRegisztrációBejelentkezésKosárMenu

Otthoni fine dining élmény: Lazac borsókrémmel

Képzelj el egy kiváló konyhával rendelkező éttermet! Olyan alapanyagokat használ, amelyekről a legtöbben csak álmodunk, és olyan konyhatechnikákat vet be, amelyekről csak olvasni szoktunk. De miért ne vihetnénk mi is egy kicsit ebből a varázslatból a saját konyhánkba? Ne félj kísérletezni, játssz el az ételek tálalásával, hogy a tányérod igazi műalkotássá váljon, amely minden vendéget elkápráztat majd!

A megfelelő ízekkel pedig úgy érezheted majd magadat, mintha egy elit étteremben ülnél. Természetesen a megjelenés a siker fele, ezért a Bonami fantasztikus tányérkészletei is bevetik magukat!

Hozzávalók

  • 4 lazacfilé bőrrel (egyenként kb. 180 gramm),
  • tengeri só,
  • bors,
  • olívaolaj,
  • 4 evőkanál szójaszósz,
  • 1 evőkanál juharszirup,
  • 1 evőkanál szezámolaj
  • Hozzávalók a borsókrémhez
  • 500 gramm fagyasztott zsenge borsó,
  • 2 evőkanál vaj,
  • 2 gerezd fokhagyma,
  • 100 ml víz,
  • kb. 10 mentalevél,
  • 2 teáskanál tengeri só,
  • 2 evőkanál crème fraîche vagy mascarpone
  • Elkészítés

    1. A vajat és a fokhagymát tedd egy serpenyőbe, és hagyd így néhány percig. Add hozzá a borsót, a vizet, a mentát és a sót, fedd le, és főzd addig, amíg a borsó megpuhul.

    2. Tedd az egészet egy turmixgépbe, és add hozzá a crème fraîche-t. Kapcsold be a turmixgépet, időnként kapard le a tartály oldalát, hogy minden rész sima krémmé keveredjen. A krémet nyomd át egy sűrű szűrőn, hogy eltávolítsd a megmaradt apró darabkákat. Lefedve tartsd melegen.

    3. Sózd és borsozd meg a lazacot. Hevítsd fel az olívaolajat egy nagy serpenyőben, és tedd bele a lazacfiléket a bőrükkel lefelé. Süsd 5 percig, majd add hozzá a szóját, a juharszirupot és a szezámolajat. A lazac felső oldalát locsolgasd meg egy kanállal további 2-3 percig, amíg a lazac megbarnul. Ha szeretnéd, a serpenyőt még 5 percre beteheted a 180 fokra előmelegített sütőbe, hogy a lazac belseje is átsüljön.

    Tálalás

    Kanalazd a borsókrémet a tányérra, és helyezd a lazacot a szélére. Díszítsd a borsókrémet mikrozöld borsóval, friss mentával, ecetes hagymával, ehető virágokkal, néhány kapribogyóval, gombachipsszel és néhány egész főtt borsóval. Ha szeretnéd, adhatsz hozzá pár csepp csípős szószt, például srirachát is. Jó étvágyat! :)