1. A vajat és a fokhagymát tedd egy serpenyőbe, és hagyd így néhány percig. Add hozzá a borsót, a vizet, a mentát és a sót, fedd le, és főzd addig, amíg a borsó megpuhul.
2. Tedd az egészet egy turmixgépbe, és add hozzá a crème fraîche-t. Kapcsold be a turmixgépet, időnként kapard le a tartály oldalát, hogy minden rész sima krémmé keveredjen. A krémet nyomd át egy sűrű szűrőn, hogy eltávolítsd a megmaradt apró darabkákat. Lefedve tartsd melegen.
3. Sózd és borsozd meg a lazacot. Hevítsd fel az olívaolajat egy nagy serpenyőben, és tedd bele a lazacfiléket a bőrükkel lefelé. Süsd 5 percig, majd add hozzá a szóját, a juharszirupot és a szezámolajat. A lazac felső oldalát locsolgasd meg egy kanállal további 2-3 percig, amíg a lazac megbarnul. Ha szeretnéd, a serpenyőt még 5 percre beteheted a 180 fokra előmelegített sütőbe, hogy a lazac belseje is átsüljön.