Black Friday | Akár 50% kedvezmény több mint 40 000 termékre →
4 000 Ft nekedRegisztrációBejelentkezésKosárMenu

Recept: Édes taco eperrel

Taco? Jöhet! Eper? Bármikor! Na, de... taco és eper együtt? Igen, lehetséges! Olvasd el ezt az egyszerű, de annál érdekesebb epres taco receptet! Az eper szezon már elkezdődött, készítsd el te is ezt a finomságot!

Hozzávalók

  • 4 nagy tortilla
  • 100 g darált keksz
  • 2 kanál cukor
  • 50 g olvasztott vaj
  • 100 g mascarpone
  • 100 ml tejszínhab
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • 150 g eper
  • 2 evőkanál lime/citromlé
  • friss menta


  • Elkészítés

    Elkészítés
    1. Egy 8 cm-es kerek vágóval vágj ki minden tortillából 3-4 kört, vagy amennyit csak tudsz.
    2. Keverd össze egy tálban a darált kekszet és a cukrot, és a kivágott tortillák mindkét oldalát kend be olvasztott vajjal. Az így megkent köröket nyomd bele a kekszbe.
    3. Egy muffin sütőformát fordíts fejjel lefelé, és az előkészített taco-kat helyezd a peremei közé. 200 fokra előmelegített sütőben süsd kb. 10 percig, vagyis addig, amíg a szélei kissé besötétednek.
    4. Amikor a taco-k elkészültek, vedd ki őket a sütőből, és hagyd, hogy teljesen kihűljenek.

    Megtöltés
    5. Mosd meg az epreket, távolítsd el a leveleket, és vágd fel őket apró darabokra. Az eperdarabokat keverd össze egy kevés citrom- vagy limelével.
    6. Keverd krémesre a tejszínhabot és a mascarponét. Az elkészített krémet nyomd a kihűlt taco formákba, és tegyél mindegyikre egy teáskanál epret.
    Tálalás
    7. Díszítsd mentalevéllel és azonnal tálald.

    Tipp

    Ha az elkészített finomságot nem szeretnéd azonnal tálalni, ne töltsd meg rögtön a krémmel, mert így a taco-k nedvességet szívnak magukba, és nem lesznek ropogósak. Készíts el inkább mindent előre, és várd ki a megfelelő pillanatot, hogy befejezd ezt az egyszerű, de látványos desszertet.