Black Friday | Akár 50% kedvezmény több mint 40 000 termékre →
4 000 Ft nekedRegisztrációBejelentkezésKosárMenu

Recept: Nyári borsókrémleves spenóttal

A nyári időszak ideális arra, hogy egy finom borsófőzelékkel felfrissítsük magunkat. Gyönyörű zöld szín, remek íz, egy kis erőfeszítés és díszítés, és egy igazi kis mestermű kerülhet a tányérodra.

Ha nincs friss borsó, semmi gond, a fagyasztott is megteszi.

Hozzávalók


  • 400 g friss vagy fagyasztott borsó,
  • 2 közepes méretű burgonya,
  • 100 g spenót,
  • 1 hagyma,
  • 6 gerezd fokhagyma,
  • 1 teáskanál bors,
  • 1/2 teáskanál só,
  • 800 ml zöldségalaplé vagy víz,
  • 4 evőkanál olívaolaj.

  • Elkészítés

    1. Hámozd meg és vágd finomra a hagymát és a fokhagymát. Hámozd meg a burgonyát és vágd apró kockákra, hogy gyorsabban megfőjön.
    2. Tegyél olajat a serpenyőbe és add hozzá a hagymát. Dinszteld a hagymát tíz percig. Az utolsó 2-3 percben add hozzá a fokhagymát.
    3. Miután a hagyma megpuhult, add hozzá a burgonyát és a borsót, és főzd néhány percig, időnként megkeverve.
    4. Add hozzá az alaplevet, sózd meg és hagyd főni, amíg a burgonya megpuhul és megfő.
    5. Amikor a burgonya elkészült, add hozzá a spenótot, és keverd össze. Főzd az egészet még 1-2 percig.
    6. Hagyd egy kicsit kihűlni, majd tedd át egy turmixgépbe, és turmixold addig, amíg krémes állagú nem lesz.

    Tálalás

    Öntsd a levest egy tálkába, önts a tetejére egy kis tejszínt, és díszítsd tetszés szerint olívaolajjal, sült fokhagymával és friss kaporral. Egy szelet pirított kenyérrel tálald.