Black Friday | Akár 50% kedvezmény több mint 40 000 termékre →
4 000 Ft nekedRegisztrációBejelentkezésKosárMenu

Recept: Palacsinta spenóttal, gombával és tojással

Ana Maria Davidovic
Ana Maria Davidovic
Bonami Blogger

Nem fogyott el az összes palacsinta? Mateja Delakorda szakácsnőnek van egy remek ötlete, hogy mit készíts belőlük másnap!

Hozzávalók 4 személyre:

  • 300 g gomba
  • egy evőkanál vaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 200 g spenót
  • só, bors és szerecsendió
  • 4 palacsinta - használhatod a maradékot, vagy friss palacsintákat is süthetsz
  • 4 tojás
  • Cheddar sajt a feltéthez

Elkészítés:

  1. Melegítsd elő a sütőt 200 fokra, alsó/felső sütési módon. Bélelj ki egy tepsit sütőpapírral.

  2. Szeleteld fel a gombát, és vajon pirítsd meg. Amikor a víz elpárolgott, add hozzá a zúzott fokhagymát és a spenótot. Ízesítsd sóval, és keverd össze. Amikor a spenót átfőtt, fűszerezd borssal és szerecsendióval.

  3. A zöldségeket terítsd a palacsintákra, de ne teljesen a szélükig, mivel a palacsinták szélét minden oldalon be kell hajtani. Reszelt sajttal szórd meg, és a töltelék közepén készíts egy kis mélyedést, hogy a tojás beleférjen.

  4. A palacsintákat addig süsd, amíg a tojásfehérje át nem sül, ez sütőtől függően 15 és 18 perc között lehet.
Tálalási tipp: Melegen a legjobb, de hűtve is ízletes.