1. Mosd meg a céklát, a végeit mindkét oldalon vágd le, de ne hámozd meg.
2. A fóliát locsold meg olajjal, tedd rá a céklát, sózd és borsozd meg.
3. A céklát csomagold be jól a fóliába, és 190 fokra előmelegített sütőben süsd körülbelül egy órán át.
4. Sütés után hagyd kihűlni a céklát, és húzd le a héját.
5. A céklát vágd kockákra, és pürésítsd simára.
6. A finomlisztet, a tojást, a tojássárgáját, a sót, a céklapürét keverd össze egy tálban, és dolgozd sima tésztává.
7. A tésztát csomagold fóliába, és hagyd két órán át szobahőmérsékleten pihenni.
8. Tésztaformázó gép vagy sodrófa segítségével nyújtsd vékonyra a tésztát.
9. Vágj ki szívformákat belőle.
10. A töltelékhez keverd össze a ricottát és a parmezánt. A kakukkfüvet vágd apróra, és add a töltelékhez.
11. A tölteléket sóval és borssal ízesítsd.
12. Egy teáskanálnyi tölteléket tegyél a tészta közepébe, és ragaszd össze egy másik tésztával.
13. Forró vízben főzd meg a raviolit, amíg fel nem jön a víz tetejére. Hagyd néhány másodpercig főni, majd vedd ki a vízből.
14. Olvaszd meg a vajat egy serpenyőben körülbelül három percig, amikor illatozni kezd, add hozzá az apróra vágott zsályaleveleket, és sózd meg.
15. Öntsd a vajas-zsályás szószt a kész céklás raviolira, majd szórd meg apróra vágott dióval.