Első látásra és harapásra is finom.
Nincs olyan ember, aki megvetné a kuglófot. Egyszerű elkészíteni és lehetővé teszi az alapanyagok változatos felhasználását, így lehetetlen megunni.
ELKÉSZÍTÉS
- Finomra reszeljük a bio narancs héját és kinyomkodjuk a belsejét, így kb. 1 dl narancslevet kapunk.
- A tojásfehérjét és a sárgáját elválasztjuk és habbá verjük.
- Egy tálban összekeverjük a lisztet a sütőporral.
- A tojássárgába őrült diót, fahéjat, reszelt narancshéjat, kókuszolajat, édesítőt és kakaót adunk.
- Fokozatosan hozzáadjuk a lisztet és a sütőport az emorzsolt sárgás keverékhez.
- Tovább keverjük a narancslevet, végül hozzáadjuk a habot.
- A kész keveréket egy kuglóf sütőformába öntjük és 180 fokon 40 percig sütjük.
A végén díszíthetjük kókusszal, csipkebogyóval, apró gyümölcsökkel, dióval vagy csokireszelékkel.
A hatékonyabb munka érdekében válassz praktikus cukrászati kellékeket, hogy a sütés zökkenőmentesen, óramű pontossággal menjen. Minden tapasztalt pék alapfelszerelése egy jó minőségű, fából készült sodrófa. A dekoratív vagy dombornyomott sodrófák különösen menők, mivel egyszerre egyenesítik ki és díszítik fel az alkotásod.