Black Friday | Akár 50% kedvezmény több mint 40 000 termékre →
4 000 Ft nekedRegisztrációBejelentkezésKosárMenu

Süss velünk egészséges karácsonyi süteményt!

Végre eljött az ünnepi sütés ideje! Ha azonban idén a mézeskalács, a linzer vagy más száraz és hagyományos sütemények mellett szeretnél valami újat is kipróbálni, Katka Jakes pihe-puha finomságával az egész családot le fogod nyűgözni. Ráadásul még egészséges is!
Első látásra és harapásra is finom.

Első látásra és harapásra is finom.

Hozzávalók

  • 1 BIO narancs
  • 200 g teljes kiőrlésű tönkölyliszt
  • 50 g darált dió
  • 1 zacskó sütőpor
  • 4 tojás
  • 1 evőkanál őrölt fahéj
  • 150 g szőlőcukor (vagy más édesítőszer)
  • 2 evőkanál kókuszolaj
  • 1 evőkanál kakaó
TIPP: a végső díszítéshez használhatunk kókuszreszeléket, csipkebogyót, mandula- vagy csokireszeléket, vagy apró erdei gyümölcsöket (áfonya, málna stb.)

Készítsük elő a tésztát!

Nincs olyan ember, aki megvetné a kuglófot. Egyszerű elkészíteni és lehetővé teszi az alapanyagok változatos felhasználását, így lehetetlen megunni.

ELKÉSZÍTÉS

- Finomra reszeljük a bio narancs héját és kinyomkodjuk a belsejét, így kb. 1 dl narancslevet kapunk.

- A tojásfehérjét és a sárgáját elválasztjuk és habbá verjük.

- Egy tálban összekeverjük a lisztet a sütőporral.

- A tojássárgába őrült diót, fahéjat, reszelt narancshéjat, kókuszolajat, édesítőt és kakaót adunk.

- Fokozatosan hozzáadjuk a lisztet és a sütőport az emorzsolt sárgás keverékhez.

- Tovább keverjük a narancslevet, végül hozzáadjuk a habot.

- A kész keveréket egy kuglóf sütőformába öntjük és 180 fokon 40 percig sütjük.

A végén díszíthetjük kókusszal, csipkebogyóval, apró gyümölcsökkel, dióval vagy csokireszelékkel.

Válaszd ki a megfelelő sütőformát!

Többféle forma közül választhatsz. A legkedveltebbek a szilikon darabok, a hagyományos és máig népszerű kerámia, üveg vagy öntöttvas mellett.

Az öntött alumíniumból készült forma kiválóan vezeti a hőt, így a sütemény egyenletesen sül. A tapadásmentes felület biztosítja a kényelmes átfordítást anélkül, hogy ki kéne kenni. Ráadásul a szokatlan dekoratív formáknak köszönhetően a sütemény lesz az étkezés sztárja.

Az öntött alumíniumból készült tortaformáknak számos gyakorlati előnye is van:

- tartósak is könnyűek

- az anyag kiválóan vezeti a hőt, a forma garantálja, hogy alapos lesz a sütés csekély égésveszély mellett

- a PTFE rétegnek köszönhetően a felület tapadásmentes

- 280 °C-ig hőálló

Könnyítsd meg a dolgod!

A hatékonyabb munka érdekében válassz praktikus cukrászati kellékeket, hogy a sütés zökkenőmentesen, óramű pontossággal menjen. Minden tapasztalt pék alapfelszerelése egy jó minőségű, fából készült sodrófa. A dekoratív vagy dombornyomott sodrófák különösen menők, mivel egyszerre egyenesítik ki és díszítik fel az alkotásod.



A klasszikus fa vágdeszka helyett ezúttal próbáld ki a bambusz változatot, aminek előnye, hogy egyszerre hőálló és könnyen karbantartható. Aki szeret kreatívkodni a konyhában, az tudja, hogy minden csepp számít. A mérőpoharak vagy konyhai mérlegek, amelyek semmit sem bíznak a véletlenre, segítenek eltalálni a hozzávalók pontos arányát.

A kreatív erőfeszítések eredményét dekoratív tálakban elteheted a látogatók számára.