1. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. Készíts elő egy körülbelül 15-20 cm-es tortaformát. Az alját és az oldalát is béleld ki sütőpapírral.
2. Egy
tálban keverd össze a vajat és a cukrot, és verd fel világosra legalább három percen át. A nádcukrot mi ledaráltuk, így könnyebben olvadt össze a vajjal. Ezután add hozzá a tojást, és verd addig, amíg a tojás tökéletesen be nem épül a masszába.
3. Az almát vágd félbe. Az almák felét tedd félre (vékony szeletekre vágva), a maradék almát pedig reszeld le.
4. Szitáld a lisztet, a sütőport, a fahéjat és a sót egy másik tálba. Keverj össze mindent.
5. Most kezdd el a száraz hozzávalókat és a tejet felváltva hozzáadni a felvert vajhoz, cukorhoz és tojáshoz. Végül egy spatula segítségével forgasd bele a vaníliát és a reszelt almát.
6. Öntsd a tésztát a tortaformába. A tetejére szeletelt almát és apróra vágott diót is tehetsz, majd locsold meg juharsziruppal, és nádcukorral szórd meg.
7. Süsd 30-40 percig, amíg szép aranyszínű nem lesz. Ellenőrizd, hogy alaposan átsült-e.