Elkészítés:
1.
Egy közepes tálban keverd össze a lisztet, keményítőt, sütőport, szódabikarbónát, sót és borsot. Jól keverd össze. A tökéletes hatás érdekében át is szitálhatod a hozzávalókat keverés előtt.
2.
Olvaszd fel a vajat alacsony hőmérsékleten egy kis tálban. Amikor folyékony, tedd félre az edényt, és add hozzá a többi hozzávalót, a kefirt, tojást, reszelt sajtot és a fűszernövényeket. Melegítsd fel a gofrisütőt közepes vagy nagy hőmérsékleten.
3.
Ezután dolgozd össze a két keveréket. Itt is ugyanaz a szabály érvényes, mint a palacsintánál, nem szabad túlságosan összedolgozni a keveréket. Csak addig keverd, amíg a lisztcsomók teljesen eltűnnek. Ha kész a tészta, azonnal szép aranysárgára sütheted a gofrikat. Ne felejts el a sütések között olajspray-t használni.
4.
A gofrikat, füstölt lazaccal, tükörtojással és zöldségekkel díszítve tálald.